11-05-08

Cuba - 29 april 2008

Dag 2

Onze wekker (ja een wekker in de vakantie) stond op half acht, zodat we ook nog tijd genoeg hadden om ons te douchen en te ontbijten. Het ontbijt in ons hotel was meer dan groot genoeg, heel veel keuze echt voor elk wat wils. En het was dan ook nog eens lekker ;-) ook zeer belangrijk he.
Dus na een lekker ontbijt konden we onze fiets gaan ophalen en trokken we met de hele groep per fiets door Havana.
Het viel ons meteen op, dat ze daar nog nooit van roetfilters gehoord hebben, de uitlaatgassen pakten meteen op je adem, maar dat namen we er maar bij, want vanop de fiets konden we de pracht en praal van de hoofdstad maar al te goed bewonderen.

Tijdens onze fietstocht maakten we ook een stop in de sigarenfabriek, in deze fabriek werden oa de merken Romeo & Julliet, Monte Cristo en Cohiba gerold.  Ik vond het zeer interessant om te zien hoe het hele productieproces verliep, alleen spijtig dat we geen foto's mochten nemen in de fabriek.
Verder zijn we langs het standbeeld van John Lennon gereden en natuurlijk ook even halt gehouden en zijn we gestopt op het plein van de Revolutie. (foto's volgen nog)

Tegen 12 uur zat onze fietstocht erop en gingen we lunchen.  Cubanen hebben spijtig nog nooit gehoord van gezellig tafelen, toen we binnenkwamen stond het voorgerecht al op tafel en op 45 minuten hadden we met een groep van 16 mensen 3 gangen gegeten + koffie. Tot de dag van vandaag vragen we ons ook nog steeds af wat we gegeten hebben? Het werd ons voorgesteld als kipsaté, maar de structuur leek totaal niet op kip, of toch niet op de kippen zoals wij ze hier kennen. LOL

Na de lunch gingen we Havana nog te voet verkennen en hadden we wat vrije tijd om oa op een marktje rond te lopen. Cubanen proberen er alles aan te doen om van de toeristen enkele peso's los te krijgen. Zo werd iemand van onze groep zonder daarom te vragen getekend en hij moest de tekening kopen, daarna hebben we nog enkele keren neen moeten zeggen of we hadden nog zo'n tekeningen gehad, Chris hebben ze 3 keer proberen te tekenen, tja een karikature kop zeker?
Na onze tijd op de markt gingen we met van die klassieke oude Amerikaanse auto's rondrijden.  Bij het instappen zaten we bijna met onze kont tegen de grond, het stuur stond ondersteboven als we rechtdoor gingen en de ruiten waren gebarsten, en toch was het leuk. De chauffeur bracht ons tot aan het standbeeld van Jezus dat over de stad uitkijkt en daarna via een omweg langs het fort uit de tijd van de Spanjaarden en de kolonisatie terug naar het hotel.  Daar hebben we eerst in de bar gehangen en ons laten gaan aan de Mojito (lekker joh) en daarna zijn we op een kamer gaan zitten en hebben we room service besteld, ze konden niet echt volgen dat we zoveel bestelden, tot ze binnenkwamen natuurlijk. LOL (7 personen op een 2 persoonskamer)
Daarna nog even de bar ingedoken en idd Mojito gedronken.
Daarna weer ons bedje in, want de volgende dag stond ons een bezoek aan een kerkhof, en het museaum van Havana Club te wachten.

13:12 Gepost door Ellebel in Algemeen | Commentaren (2) | Tags: cuba reisverslag, dag 2 |  Facebook

Commentaren

Leuk TR Hey Belleke & Chris,
Wat leuk dat je ons laat meegenieten van de capriolen van Ellebel in Cuba !

Viva La revolution! ;-)

Gepost door: Balou | 14-05-08

En geen sigaartje geproeft? Zo voor heeeeeeeel ff? ;-) Zo te lezen was het wel heel leuk!

Groetjes en fijn weekend

Gepost door: Ourlipsaresealed | 17-05-08

De commentaren zijn gesloten.